Primul Serviciu de Căutare-Salvare pe mare din România, pe Aerodromul Tuzla

Este în tradiţia Regional Air Services (RAS) să aspire să fie unul dintre prestatorii de servicii de căutare şi salvare, fiind succesorul AVIASAN – care are în palmares astfel de misiuni încă din 1967. În plus, compania de la Tuzla deţine în prezent recordul naţional în activitatea cu elicoptere – gestionând aproape 80% din activitatea înregistrată la nivelul întregii ţări.

Regional Air Services și ARSVOM (Agenţia Română pentru Salvarea de Vieţi Omeneşti pe Mare) au pus recent bazele primului serviciu integrat (aero-naval) de căutare-salvare din România. Este primul de acest gen din România care corespunde standardelor internaționale din domeniu și a fost conceput integral cu resurse financiare private.

Cele două entități au parcurs antrenamentele de perfecţionare aferente operaţiunilor de salvare pe mare HHO (helicopter hoist operator)/ SAR, sub exigenta evaluare a prestigioasei firme germane Heli Rescue Consult – o companie cu tradiţie în pregătirea personalului specializat şi cu un portofoliu internaţional impresionant. Instructori au fost Werner Greipll – un recordman al salvărilor în condiţii dificile, atât pe uscat cât şi pe mare, cu mult peste 5.000 de trolieri la activ şi Herbert Graser – fost pilot de încercare Airbus.
SAR (Search and Rescue) are importanţă strategică pentru atragerea investitorilor în zone cu potenţial de risc, care au alte exigenţe atunci când îşi aleg spaţiul de lucru.

În viitorul apropiat Regional Air Services pregăteşte noi investiţii majore, de ordinul zecilor de milioane de euro, pentru extinderea flotei pentru SAR.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*