Reguli pentru o viață mai bună, de aplicat din 2017

Reguli pentru o viață mai bună, de aplicat din 2017 – înțelese și puse în practică, pe propria piele, de Paulo Coelho.

O să te întrebi ce treabă are scriitorul Paulo Coelho cu aceste învățături și cine este Paulo Coelho să ne spună nouă ce să facem pentru a avea o viață mai bună și mai liniștită. Ei bine…

Dacă ne luăm după diplome, cu siguranță nu ar fi credibil în ochii noștri…

Scriitorul brazilian a renunțat la Facultatea de Drept în favoarea călătoriilor, în America de Sud. DAR: În aceste călătorii, printre care drumul de 800 de kilometri pe Santiago de Compostela, Coelho nu doar că și-a descoperit sinele, ci a și înțeles, mult mai bine decât noi ceilalți, cum ar trebui privită această viață pentru a fi mai bună.

Acționează

Degeaba înveți, citești, asculți. Adevărata experiență este cea a acțiunii. “Odată ce ai armat, apasă pe trăgaci”, spune portughezul.

Fii “obsedat” de visul tău

Paulo recunoaște că a fost mereu obsedat de ideea de a deveni un scriitor faimos. Cu toate că i-a fost greu și s-a tot reinventat, de la autor de poezie la actor, regizor, scriitor ocult, el a fost în permanență obsedat de ideea care, în cele din urmă s-a materializat.

Lucrurile bune vin pentru cei care perseverează

În drumul său pe Santiago de Compostela, Coelho a notat în jurnalul de călătorie o zicală care stă în spiritul expediției: “Când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul va lucra să te ajute să obții acel lucru”.

Când ai o slăbiciune, compensează cu punctele tale forte 

Trecutul nu îți decide viitorul

Paulo a dat rateu cu studiile, aproape a ucis pe cineva din cauza faptului că este un șofer prost, a fost forțat să stea internat într-o clinică din cauza abuzului de droguri… iar problemele pe care le-a avut pot continua…

Dar nu a crezut niciodată că nu se poate schimba. În fapt, spune el, aceasta este și marea problemă a majorității oamenilor: se gândesc la faptul că nu se pot schimba. Da, trecutul ne poate influența viitorul, dar nu îl poate decide.

Ascultă-ți inima

“Spune-I inimii tale că frica de a suferi este mai grea decât suferința însăși. Dar că nicio inimă nu a suferit vreodată atunci când s-a aflat în căutarea visurilor, căci fiecare secundă de căutare este o secundă de întâlnire cu Dumnezeu și cu Eternitatea” – Alchimistul.

Nu îți fie teamă să fii diferit

Crezi că are dreptate Paulo Coelho cu ce spune? Sunt ale sale reguli pentru o viață mai bună de aplicat în 2017?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*