România, cea mai bună clasare din toată istoria Campionatului Mondial de Acrobație cu Avionul

 

Într-o țară în care sporturile, exceptând fotbalul, primesc tot mai puține fonduri, sportivii Aeroclubului României reușesc să obțină performanțe notabile, în competiții în care concurează cu sportivi din țări în care se fac investiții serioase în infrastructură și pregătire.

Astfel, România a obținut cea mai bună clasare din toată istoria Campionatului Mondial de Acrobație cu Avionul, la Radom, în Polonia, unde, în prima jumătate a lunii August s-a desfășurat a XII ediţie a Campionatului Mondial de Acrobaţie cu avionul, clasa Advanced.

România a participat cu sportivi ai Aeroclubului României, precum Andrei-Mihai Şerbu, Cristian Iorgov, George-Florin Rotaru şi Daniel Ştefănescu. De menționat este faptul că Laszlo Ferencz, vicecampionul european en titre, va concura, începând din acest an, la clasa Unlimited.

În clasamentul individual, cel mai bine clasat sportiv al nostru a fost Andrei-Mihai Şerbu, care a ocupat locul 4 cu 7643,67 puncte, aceasta constituind cea mai bună clasare realizată vreodată de un pilot român la o competiţie de gen.

Astfel, echipa României a încheiat competiţia pe un onorant loc 5 în spatele Franţei, Statelor Unite, Rusiei şi Ucrainei şi înaintea unor ţări precum Polonia, Marea Britanie, Germania.

Concursul a fost câştigat de Loic Lovicourt – Franţa cu 7671,40 puncte, urmat de Romain Vienne – Franţa cu 7663,11 puncte şi Wim Soens – Belgia cu 7655,69 puncte.

Rezultate remarcabile pentru sportivii Aeroclubului României și la alte competiţii internaţionale

Planoriştii Români au participat la cea de-a 34-a ediţie a Campionatului Mondial de Planorism – distanţă care a avut loc în perioada 31 iulie – 13 august la Pociunai – Lituania.

La capătul celor 7 probe de concurs Norbert-Alin Scarlat s-a clasat pe locul 13, iar Victor-Alex Pop pe locul 25, la clasa Standard, din 40 de sportivi participanţi.

La clasa 20 de metri – echipaj multiplu, echipa Andreas Kessler – Fernanda Jurcă s-a clasat pe locul 8 din 22 de echipe participante.

Totodată, sportiva Aeroclubului României, Steliana Popa ocupă pentru moment locul 2 la primele 3 probe, la categoria seniori – feminin, în cadrul Parachute World Cup, competiție desfășurată în 6 etape.

*foto: Aeroclubul României

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*