Un sex simbol – pe cale de dispariție. SUA are mai mulți piloți de drone decât de avioane

Un sex simbol pe cale de dispariție! Sunt mai multe joburi disponibile pentru piloții de drone, decât pentru cei de avioane, spun reprezentanții Forțelor Aeriene ale Americii.

Înainte de a intra în detalii, vreau să vă arăt o comparație. Acesta este TOP-GUN-ul pe care îl știm cu toții și care ne fascinează:

Acesta este TOP-GUN-ul viitorului:

Ceea ce mă duce cu gândul la faptul că pilotul militar, acel sex simbol care răvășește de zeci de ani mințile femeilor… este pe cale de dispariție. Ușor-ușor, acesta va trece din cockpit-ul tehnologizat, în care este supus la forțe gravitaționale ce aproape îi taie răsuflarea, în fața unui calculator plictisitor.

Cum dispare un sex simbol

Cunoscute în jargonul militar ca RPA (Remote Piloted Aircraft), aeronavele fără pilot oferă în America mai multe joburi decât cele clasice. Informația a fost făcută publică într-o conferință, de către Lt. Gen. Darryl Roberson, reprezentant al Forțelor Aeriene.

Potrivit acestuia, MQ-1 Predator și MQ-9 Reaper au alocați, în momentul de față, 1.000 de piloți. În același timp, aeronavele cargo de tipul C-17 Globemaster sau cele de luptă F-16 Fightning Falcon au mult mai puțini, respectiv 800 și 600.

Concluzia? 

pilot drona

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*