Sfaturi importante pentru călătoriile de iarnă cu maşina

Sfaturi importante pentru călătoriile de iarnă cu maşina. Călătoriile în timpul iernii au farmecul lor. Zăpadă, munte, aer curat, schi, sanie etc. De multe ori însă călătoriile organizate de agenţiile de turism au un anumit scenariu, iar tu vrei pur şi simplu să-ţi bucuri ochii de imaginile frumoase din jur.

sfaturi condus iarna

În acest caz, îţi sugerăm să porneşti la drum cu propria maşină. Însă, trebuie să urmezi nişte reguli pentru a călători sigur în vacanţa de iarnă.

  • Cea mai importantă regulă este să-ţi pregăteşti maşina! Asta presupune, în primul rând, o verificare minuţioasă a soluţiei anti-îngheţ, pentru că cea mai mare parte din timp o vei petrece în maşină, unde trebuie să fie confortabil și călduț pentru toți pasagerii.
  • În al doilea rând, să nu uiţi de schimbarea uleiului şi a filtrului, precum şi de dotarea cu cauciucuri de iarnă, pentru că anvelopele all season ar putea să nu facă faţă la un drum lung în timp de iarnă.
  • De asemenea, va trebui să ai grijă de funcţionalitatea farurilor, precum şi să speli bine ferestrele, pentru că geamurile bine curăţate joacă un rol important în siguranţa drumului.
  • Înainte de plecare e bine să încălzeşti maşina. Un automobil încălzit oferă mai multă siguranţă decât unul a carui motor abia a pornit.
  • Nu în ultimul rând, să nu uiţi să verifici starea motorului. Foarte important este să ai cât mai multă benzină, numai astfel poţi ţine motorul deschis, ca să te încălzeşti, pentru că, în cazurile în care rămâi blocat în zăpadă, vei avea nevoie de o sursă de căldură permanentă.
  • Pe lângă siguranţa tehnică a maşinei, aceasta trebuie, să spunem aşa – dotată cu cele mai necesare lucruri, cum ar fi – termos, lanterne, baterii de rezerva, pătură călduroasă. Echipamentul de munte, îmbrăcămintea termică, care să mențină temperatura corpului, geaca de iarnă impermeabilă, mănușile, fularul, bocancii, rucsacul – nu trebuie să lipsească. Nu vă luaţi îmbrăcăminte din bumbac pentru că ea se umezește repede și menține umiditatea pentru mult timp.
  • Nu uita să te aprovizionezi cu alimente! Ia-ţi produse alimentare bogate în calorii. Poţi lua şi dulciuri, care te vor ajuta să-ţi menţii energia. De asemenea, ia cu tine cât mai multe fructe – rodii, mure, caise, banane, nectarine, grapefruit etc.
  • Este foarte important să te asiguri cu medicamente. Ar fi ideal dacă nu ai avea nevoie de ele, însă, în timpul călătoriei pot apărea situaţii imprevizibile, mai ales că e iarnă şi ai putea prinde o răceală. Mai ia pastile contra durerilor de cap, durerilor de stomac etc.
  • Ar fi foarte bine să iei cu tine cât mai multă apă. La un drum lung vei avea nevoie de hidratare, aşa că depozitează mai multe baxuri de apă în maşină.
  • Hai că ne-am lămurit cu cele mai necesare lucruri de care vom avea nevoie, acum ce urmează? Corect, informează-te despre regiunea sau locurile ce urmează să le vizitezi, studiază zonele de odihnă, unde se permite să călătoreşti, vezi dacă sunt hotele, pensiuni. Caută un traseu cât mai simplu, fără multe ocolişuri, cumpără-ţi şi o hartă, chiar dacă ai GPS, pot apărea momente când acesta nu va funcţiona.

Drum bun şi fără primejdii! Grăbeşte-te pentru a profita de o aventură de iarnă!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*