SketchUp: avantajele folosirii acestui software Google 2D & 3D

SketchUp este un program de modele 3D pentru o gamă foarte largă de aplicații de desen cum ar fi arhitectura, design interior, inginerie civilă și mecanică, film și jocuri video. Acesta este disponibil în varianta SketchUp Make, care este gratuită și pentru  Google SketchUp prețul nu este unul foarte mare. Acesta din urmă poartă numele de SketchUp Pro.

sketchup

De ce să alegi SketchUp în locul altor software-uri?

SketchUp este util încă de la începutul proiectului și până la ultimele etape de proiectare și pune la dispoziție instrumente de programare, diagramare, proiectare, detaliere și documentare.

Acesta este cel mai intuitiv și ușor de învățat instrument de desenare 3D dintre toate cele apărute pe piață, în special pentru că este instrumentul perfect pentru vizualizarea conceptelor.

Când vrei să proiectezi un anumit model, cum ar fi un design de interior, mobilierul sau chiar ornamentele de fier forjat, trebuie sa desenezi și să corectezi sau să repari în mod constant, pe când SketchUp îți oferă libertatea de a face anumite schimbări cu ușurință și într-un timp foarte scurt.

SketchUp Make îți oferă instrumente și libertate limitate atunci când ai un proiect mai complex, de aceea se recomandă să alegi SketchUp Pro, care este o variantă mult mai avansată.

Cum să gândești cu ajutorul desenelor 3D?

SketchUp Pro este conceput în așa fel încât să ofere libertate completă, pentru a putea desena orice, oricum.

Poți crea cu ajutorul acestui software modele 2D și 3D precise și detaliate, căci îți este permis să proiectezi, să specifici și să planifici oricât de multe detalii iți dorești.

Acest program permite redactarea, ilustrarea vectorilor și prezentarea de diapozitive, astfel încât să deții tot ceea ce este nevoie pentru a explica și prezenta un anumit proiect.

Utilizând SketchUp Pro ai posibilitatea de a transforma orice model într-o animație din care pot fi observate toate detaliile.

Un alt avantaj oferit de SketchUp este faptul că acesta poate fi prezent de orice device, fie că este vorba despre laptop, telefon sau tabletă. Astfel, utilizând aplicația SketchUp Mobile Viewer, poți să îți prezinți ideile sau să ai întâlniri de afaceri oriunde .

În cazul în care îți dorești să reproiectezi ceva, însă acesta model a fost realizat într-un alt software, tot ceea ce trebuie să faci este să imporți documentul în SketchUp.

Cum poți face o prezentare folosind SketchUp?

Caracteristica Layout a software-ului SketchUp poate ajuta la crearea unui document  cu mai multe pagini în stiluri, măsurători, perspective și vizualizări diferite, toate într-un singur model. Datorită acestui fapt, este evidențiată acea caracteristică unică a programului, și anume faptul că întregul document se actualizează automat la modificarea modelului original, dar vei putea obține atât documente tipărite, cât și cele digitale, dintr-un singur Layout.

Astfel, o dată ce ți-ai construit modelul și design-ul, este foarte ușor să îl prezinți, căci SketchUp poate transforma orice model 3D în imprimări 2D perfecte. Ai posibilitatea de a adăuga orice text, măsurători sau notițe, astfel încât să poți face o prezentare profesională.

SketchUp este un program foarte simplu de utilizat și accesibil și este ideal pentru toți acei dezvoltatori care doresc să adauge un plus de valoare proiectelor lor.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*