SolarStratos, avionul care va ajunge la marginea spațiului cosmic, alimentat de soare

SolarStratos, avionul care va ajunge la marginea spațiului cosmic, alimentat de soare, a fost prezentat de curând în Elveția. Proiectul a fost început acum 2 ani și promite ca până în 2018 să marcheze reușita unui zbor la marginea Stratosferei, în baza energiei generate de Soare.

SolarStratos este capabil să ajungă la înălțimea de 25.000 de metri. Energia soarelui este acumulată de suprafața de 22 de metri pătrați de panouri solare, de pe aripi. Are o baterie de 20kWh care îl poate alimenta într-un zbor de 24 de ore, cu mult peste timpul necesar unei excursii stratosferice. În teorie, SolarStratos ar trebui să zboare două ore și jumătate până să ajungă la limita spațiului, să facă o plimbare de 15 minute la înălțimea de unde curbura Pâmântului se vede “astronautic” și, în alte 3 ore, să se întoarcă pe Pământ.

Proiectul SolarStratos a luat naștere odată cu reușita traversării, în 2014, a Oceanului Atlantic, cu o barcă alimentată cu energie solară.

Eu unul, m-am entuziasmat super-tare de existența acestui prototip. Am înțeles că în ianuarie vor începe și primele zboruri, așa că am să țin subiectul aproape. Sunt convins că va avea succes!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*