Știrile zilei. 8 septembrie 2016

 

1. Apple a prezentat miercuri seara, în cadrul unui eveniment organizat în San Francisco, iPhone 7. Deși România nu face parte din primul val de țări în care va fi lansat, noul smartphone Apple va ajunge cu doar o săptămână întârziere la utilizatorii români. Astfel, iPhone 7 va ajunge în România pe 23 septembrie, iar prețul pleacă de la 649 de euro pentru cel mai ieftin model. Detalii aici.

2. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că 544 de clădiri din Capitală pentru învățământul de stat nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu. El a adăugat că 24 de unități școlare din București nu au primit încă autorizație sanitară iar 57 de cabinete medicale nu au medic. Detalii aici.

3.Daimler, DHL si Amazon lanseaza un nou proiect pilot prin care pachetele comandate vor putea fi livrare direct in portbagajul masinilor inteligente. Proiectul ofera acces curierilor la portbagajul masinii clientului si se adreseaza in special celor care nu pot fi gasiti nici acasa si nici la birou. Programul va fi demarat toamna, in cateva orase din Germania: Stuttgart – primul oras si va continua in Cologne, Bonn si Berlin. Detalii aici.

4. Miklós Bács, noul director artistic al Galei Tânărului Actor HOP, vorbeşte într-un interviu pentru MEDIAFAX despre misiunea sa în fruntea festivalului de actorie, despre provocările noii generaţii de actori, despre necesitatea existenţei unei astfel de competiţii, dar şi despre profesia de actor. Detalii aici. 

5. Ursul panda gigant nu mai este o specie pe cale de dispariție. Statutul acestui mamifer a fost schimbat din „pe cale de dispariție” la „vulnerabil”, după ce s-a constatat o creștere a populației de urși panda gigant în China. Detalii aici.

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*