Tehnologia „bate” viața reală. S-a inventat aplicația care ne scoate din case

Dacă până acum cele mai descărcate și utilizate aplicații erau Angry Birds, Facebook și Twitter, cei de la Nintendo vin cu o nouă propunere, în care combină realitatea virtuală cu cea exterioară, a lumii reale. Cei care au încercat-o se plâng deja de febră musculară de la cât au colindat chiar și cele mai obscure ulițe ale orașului în care locuiesc. Mai mult, citeam niște statistici care spuneau că jocul este aproape la fel de folosit precum Twitterul, în State.

Pokemon Go, deși încă indisponibil în AppStore sau Google Play, se găsește pe câteva site-uri.

Pokémon GO este de a oferi jucătorilor o nouă experiență de joc, aducând player-ul în aer liber in încercarea de a prinde creaturi din cunoscutul serial Pokemon.

Din câte s-a înțeles de la producători, este un joc bazat pe „augmented-reality massively multiplayer online location-based game”. Aplicația folosește GPS-ul și ceasul telefonului tău și știe astfel unde ești și când să îți scoată prin preajmă un Pokemon. Ideea ei este să te încurajeze să călătorești pentru a prinde cât mai mulți pokemoni în joc.

Cei de la Nintendo încearcă să „instaleze” diferite creaturi în „lumea reală”, într-un mod logic, care să ii permită fiecărui jucător să captureze un număr de Pokémoni. Probabil că va trebui să facem și unele excursii pentru a-i prinde pe toți. Cu jocul va fi, de asemenea, lansat un dispozitiv –Pokémon GO Plus, un fel de brățară, care se va conecta cu telefonul pentru a ne semnala prezența unui nou Pokémon, când ne aflăm în vecinătatea sa.

Pe lângă capturarea animalelor digitale, dezvoltatorii mai spun că, asemeni serialului, vor putea fi organizate „dueluri” sau, prin intermediul platformei, jucătorii vor putea face schimb de pokemoni sau chiar organiza campionate.

Mai știi când făceai schimb de surprize de la guma Turbo cu colegul de bancă? Ceva de genul…

Ideea este că, de la o simplă aplicație, se va face un adevărat marketing. Angry Birds a fost doar o „glumă” pe lângă ce va urma…

Pe de o parte încântat de ideea pe care Nintendo au avut-o, nu pot să nu constat următorul lucru: chiar aveam nevoie de o aplicație care să ne ridice ochii din telefon și să ne motiveze să luăm împrejurimile la pas?

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*