Top 5 cele mai cunoscute branduri de anvelope

De iarnă sau de vară, mai mari sau mai mici, cu toții avem nevoie de anvelope pentru mașinile noastre. Adesea acordăm foarte multă atenție anumitor componente ale mașinii, fără să conștientizăm importanța anvelopelor.

Tu știi ce marcă aparțin anvelopele folosite pentru automobilul tău? Îți prezint astăzi top cinci cele mai cunoscute mărci de anvelope. Cu siguranță ai auzit de ele și poate le-ai și folosit la un moment dat.

anvelope

  1. Michelin

Cine nu a auzit de anvelopele Michelin?!

Michelin, deși cel mai cunoscut brand de anvelope, nu este și cel mai mare. Este al doilea cel mai mare producător de anvelope.

Michelin este o companie franțuzească, ce deține și alte companii producătoare precum Tigar.

Ceea ce este interesant la această companie este faptul că a devenit celebră și prin ale metode. Michelin este compania care a creat stelele Michelin pentru bucătari, în urma unui ghid de restaurante ce a avut un succes inimaginabil.

  1. Goodyear

Trecem peste ocean și ajungem în Ohio, unde în anul 1898 a fost fondată compania Goodyear.

Goodyear produce anvelope pentru toate categoriile de autovehicule, inclusiv mașini industriale, mașini de curse, dar și cauciucuri pentru biciclete.

  1. Pirelli

Nu putem vorbi despre mașini fără să menționăm Italia. Italienii se pricep la modă și la mâncare cu siguranță, dar iubitorii de viteză admiră Italia pentru mașinile de mare viteză.

În țara lui Enzo Ferrari, trebuia bineînțeles să ia naștere și o companie producătoare de anvelope. Astfel, în 1922, la Milano este fondată compania Pirelli.

  1. Continental

Un nume foarte cunoscut nouă românilor, întrucât compania este prezentă în România. Probabil pentru că multe dintre automobilele de pe drumurile noastre sunt echipate cu anvelope Continental.

Continental a fost fondată în orașul Hanover din Germania, în anul 1871.

Compania a început ca producător de cauciuc, urmând ca ulterior să își diversifice producția și pe ramura anvelopelor pentru automobile.

  1. Bridgestone

Cea mai tânără companie (fondată în 1931) este, ironic și cel mai mare producător de anvelope din lume, urmată de Michelin.

Bridgestone este o companie asiatică, având sediul central în Tokyo, Japonia.

Grupul are peste 140 de fabrici de producție, răspândite în 24 de țări.

Majoritatea brandurilor sunt adesea asociate cu mașinile de mare viteză sau cursele de Formula 1, întrucât acestea sunt printre principalii sponsori ale acestor tipuri de evenimente.

După cum ai observat deja, am reușit cu succes să acoperim aproximativ tot globul, amintind atât de companii europene, cât și asiatice sau de peste ocean.

Ce branduri de anvelope, din cele menționate mai sus, ai folosit până acum?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*