TripAdvisor a devenit prietenul animalelor. 550.000 de animale sufereau anual de pe urma sa

TripAdvisor a devenit prietenul animalelor. Platforma renunță la promovarea locațiilor care maltratează animale, după multe critici referitoare la faptul că profită de pe urma suferinței. Astfel, activități precum cele de mai jos, nu vor mai fi promovate de popularul site de turism.

  • Călăritul elefanților
  • Selfieurile cu tigri
  • Plimbările cu lei mici în brațe
  • Vizitarea parcurilor/cușcă cu urși
  • Să ții o broască țestoasă
  • Spectacolele cu delfini
  • Maimuțele care dansează
  • Plantațiile cu zibete din Indonezia: turiștii merg să viiteze plantațiile cu animalele care produc cea mai scumpă cafea din lume, care sunt hrănite artificial, îndopate, pentru a produce multă cafea. (Cam cum este cu foie gras, dar cu turiști care plătesc să vadă procesul și să cumpere produsele)
  • Fermecatul șerpilor și sărutul cobrelor
  • Fermele de crocodili

Conform statisticilor, anual, 550.000 de animale sufereau din cauza biletelor vândute prin TripAdvisor și Viator, un site asemănător de turism.

Organizația World Animal Protection a acuzat TripAdvisor că profită de pe urma atracțiilor care aplică cele mai crude tratamente animalelor, listându-le și facilitând vânzarea de bilete. O petiție lansată către TripAdvisor a fost semnată de peste 558.000 de oameni.
[shareaholic app=”recommendations” id=”25538237″] În urma acesteia, s-a hotărât că gigantul portalul de turism nu va mai vinde bilete către locațiile care promovează și afișează cruzime față de animale prin activități precum cele mai sus menționate. Mai mult, TripAdvisor va lansa un program educațional la începutul anului 2017.

Ca parte din programul educațional, companiile care exploatează animalele vor fi marcate, cu o iconiță PAW, care vor duce către un portal de informații. Informațiile vor fi furnizate de către asociații precum US Association of Zoos & Aquariums, Peta și Abta.

Măsura va fi aplicată acelor atracții care presupun ca turistul să intre în contact cu animale aflate în captivitate sau din specii pe cale de dispariție. Nu vor fi scoase recenziile, oamenii vor putea să lase în continuare comentarii.

TripAdvisor trage, prin această inițiativă, un semnal de alarmă uriaș cu privire la responsabilitățile pe care le avem ca turiști. Alegând să nu finanțăm afacerile care exploatează animalele, ne asigurăm că aceste specii vor exista și pentru generațiile următoare. Mulți facem rău fără intenție, prin faptul că nu realizăm impactul pe care îl au acțiunile noastre.

Cum ți se pare această inițiativă?

 

foto

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*