Un an de când am obținut permisul categoria A și cum mi-a schimbat motociclismul viața

Motociclismul este o călătorie spre libertate și autodescoperire, indiferent că alegi să mergi pe două roți doar în scop utilitar, pentru a scăpa de trafic, sau pentru a te relaxa în weekend-uri.

Îmi plac motocicletele de când mă știu, dar abia anul trecut am urmat cursuri moto și am obținut categoria A. În lunile ce au urmat, mersul cu motocicleta mi-a schimbat viața – mi-a lărgit orizonturile și mi-a redefinit câteva idei și percepții.

Și iată câteva argumente ale acestei afirmații:

Mi-am extins ideea de libertate. Până anul trecut, ideea mea de libertate pe 2 roți era limitată la experiențele cu bicicleta. Sunt asemănări – și pe motocicletă ești mai conectat cu mediul înconjurător, simți fiecare adiere de vânt, fiecare miros, fiecare curbă a drumului. Toată această conexiune cu elementele mediului înconjurător îți oferă o senzație de libertate pe care doar zborul o depășește, iar aceste experiențe îți lărgesc viziunea asupra lumii și îți pot schimba prioritățile și valorile.

Am căpătat o nouă perspectivă asupra apartenenței la o comunitate. Nu este doar despre un ice breaker în conversații. Când mergi pe drum și ești salutat de ceilalți motocicliști, sau când pierzi noțiunea timpului discutând cu ei între semafoare, îți dai seama că motociclismul te transformă într-un extrovert întotdeauna bucuros să își facă noi prieteni. Există o legătură instantanee între motocicliști, în care găsești sprijin, sfaturi și tovarășie, care aduc împreună oameni din toate colțurile lumii.

Îmi antrenează capacitățile cognitive. Pe scurt, lași stresul în urmă, și nu este de la viteza de rulare.

Conducerea unei motociclete necesită o atenție deplină, te face să fii prezent constant cu ceea ce te înconjoară. Și aș mai adăuga ceva: începi să te adaptezi tot mai rapid la situațiile neprevăzute și să dezvolți o capacitate imensă de a găsi soluții pe loc, utilă în toate aspectele vieții și în calitatea experiențelor zilnice.

Îmi dezvoltă abilități tehnice. Mă uitam zilele trecute că, în ultimul an, am adunat o mulțime de scule, ba chiar am căpătat mai multă încredere în a șurubări. Inclusiv prin casă!

Ca să închei, mersul cu motocicleta este mai mult decât un hobby – este o călătorie de autodescoperire și de transformare. Te bucuri de libertate, de noi perspective în toate aspectele vieții, explorezi lumea, cât si sinele.

Tu, cititorule, te sfătuiesc să ieși din zona de confort și să faci o vizită la un poligon moto, pentru un demo. S-ar putea să îți schimbe viața!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*