Cât de “mare” este un videoproiector mini?

Cât de “mare” este un videoproiector mini? Încă de când am văzut pe Internet proiectoarele pe LED, mi-am dorit să văd, cu proprii ochi, cât de bune, cât de eficiente sunt. Iar când au apărut videoproiectoarele mini, ultraportabile, le-am perceput ca pe un moft. Eram ferm convins că un device de mărimea unui telefon nu are cum, fizic, să fie util. O țeapă, cu alte cuvinte, pentru cei care sunt ahtiați după cele mai noi gadgeturi.

Apoi, cei de la Techstar, un important “jucător” din zona magazinelor online de gadgeturi, au adus în stoc videoproiectorul suprem: ultraportabil și, totodată, smart. Moment în care le-am cerut voie, plin de încredere în mine, să demonstrez că indiferent cât de “smart” este un videoproiector mini, tot nu are cum să fie mai bun decât unul clasic, chiar și dintre cele mai ieftine.

Sâmbătă seara le-am confruntat.

Ești curios să știi cine a câștigat?

Am început testele cu ceva apropiat de videoproiectorul clasic. Un videoproiector pe LED.  Cu mult mai ușor decât multe alte astfel de aparate, plăcut la navigare, butoane cauciucate, lumină de proiecție bună. Nu mi-a plăcut însă faptul că sharf-ul, rotița cu care setezi claritatea, este greu de folosit. Mi-a luat ceva să fac clarul imaginii.

Videoproiectorul poate citi imagini în mai multe extensii, dar și clipuri, direct de pe un memory card sau stick, ceea ce este un bonus. Nu poate citi însă .ppt-uri sau .pptx-uri, adică prezentări, tocmai acel principal motiv pentru care l-ar cumpăra cineva. Evident, poate fi conectat la un laptop și proiecția de prezentări se rezolvă, dar era drăguț să fi oferit și această posibilitate fără necesitatea unui computer.

Ah, am deschis o poză, iar imaginea avea o tentă roșiatică. Nu am mai stat să verific cum pot compensa temperatura imagini, bănuiesc că se poate, dar oricum îmi pierdusem entuziasmul în cazul acestui aparat.

L-am pus deoparte. E ok, e decent, este pe LED, dar sub cele “clasice”.

Hai să vedem ce știe să facă și un videoproiector mini “smart”.

De cum l-am pornit, am avut senzația că navighez prin meniul unui telefon, doar că ecranul a fost transformat într-un perete de 3mp./3mp.. Nice! L-am conectat la wireless (ce bine că parola nu era prea lungă, neavând tastatură a trebuit să selectez literă cu literă și cifră cu cifră), apoi prin Bluetooth la boxa portabilă. Introduc același stick pe care l-am folosit și în testul precedent și, pe lângă imagini și clipuri, văd că poate deschide și .pptx-ul meu. Super! Pun aparatul la 2 metri și ceva de perete, iar slide-urile se văd impecabil. Nu am nicio tentă roșiatică la imagini, lumina și claritatea sunt indubitabil mai bune decât la precedentul.

proiector ultraportabil smart

Mă mai joc puțin prin meniu și văd că mă pot conecta și la Netflix, la Youtube și chiar la Internet. Not bad! Să mai spun că am făcut toate aceste teste fără să îl alimentez, acesta având baterie proprie?

M-am chinuit să îi găsesc un minus, m-aș fi bucurat să reușesc asta, dar nu am putut. Acest videoproiector mini se poate conecta prin portul HDMI, prin USB si Bluetooth. Mai mult, vine la pachet și cu telecomandă.

Cum are și baterie proprie, poate fi folosit fără existența unui laptop, ceea ce îl transformă într-un ajutor de nădejde pentru cei nevoiți să realizeze prezentări “remote”.

Dacă ar fi știut de existența lui și profesorii mei din facultate care se opinteau cu acele videoproiectoare mari și grele …

Totodată, acest videoproiector mini “smart” poate fi utilizat și vara, în aer liber, cu prietenii, alături de o boxă portabilă și un perete pe care să proiecteze, chiar și o pânză fixată de peretele unui cort. Pui filmul pe stick, iar capacitatea bateriei este suficientă pentru a îl vedea până la capăt.

Ca să închei prezentările, tehnologia a evoluat mult și nu ar mai trebui să o subestimăm. Un videoproiector mini poate fi cu mult mai “mare” decât majoritatea proiectoarelor pe care le știm cu toții.

Eu mă retrag la caietul meu cu pătrățele. Măcar ăla nu mă surprinde într-un asemenea hal …

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*