Vino cu dopurile de la PET-urile reciclate la Muzeul de Istorie și transformă-le în exponate

 

Asociația Cultura Verde organizează Miercuri, 27 iulie, de la ora 10, un eveniment inedit de conștientizare și de implicare în protecția mediului. Prin utilizarea unei stații pentru reciclarea materialelor plastice, care le transformă în filament pentru imprimare 3D și a unei imprimante de acest tip, cei care vin la MNIR, pe Calea Victoriei cu dopuri de la PET-urile reciclate, le pot transforma, cu ajutorul voluntarilor Asociației, în exponate muzeale.

Până acum, în cadrul proiectului, elevi din Tecuci şi Oneşti au învăţat cum PET-urile pot fi transformate în obiecte proiectate de ei. De asemenea, Asociaţia Cultura Verde a realizat   printurile 3D a patru piese – statuetă antropomorfă tipică pentru cultura Gârla Mare (preistorie), cap de statuie – Serapis (antichitate),  cahlă de sobă (ev mediu) și cruce de mână (epocă modernă) –  din expoziția România. Civilizații suprapuse organizată de Muzeul Național de Istorie a României în iunie 2016.

Mai multe informații despre proiect pe pagina web www.culturaverde.ro sau pe Facebook, unde MNIR a creeat un eveniment special pentru ziua de 27 iulie.

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*